5/5

Dry Needling

Dry Needling

Heb jij last van pijnlijke verhardingen, spierknopen, in de spieren die niet meer willen ontspannen? Dan is Dry needling een methode om jouw spieren weer te laten ontspannen. Deze methode is uiterst effectief voor het behandelen van triggerpoints (spierknopen), pijnlijke verhardingen in gespannen spieren.
Wat is Dry Needling?
Bij deze methode prikt onze fysiotherapeut, door middel van een speciale techniek, jouw spieren aan met een droge (dry) acupunctuurnaald. Je krijgt dus geen vloeistoffen in de spier gebracht. Jouw spieren raken snel en langdurig ontspannen. De behandeling is gericht op het uitschakelen van de pijnpunten, spierknopen, in jouw spieren. Via het gericht aanprikken van de triggerpoints met een speciaal naaldje, ontspannen de spierverhardingen in jouw spier(en).

Wat voel je tijdens de Dry Needling behandeling?

Deze behandeling is geen hele pijnlijke behandeling. De naaldjes die gebruikt worden tijdens de behandeling zijn heel dun. Jou fysiotherapeut bij Gethealed lokaliseert het triggerpoint en zal vervolgens snel het naaldje door je huid tikken. Jij voelt hier vrijwel niets van. Vervolgens brengt onze fysiotherapeut het naaldje naar het triggerpoint en prikt hij/zij de spierverharding aan. Hierbij spant jouw spier zich kort aan. Deze spanning van de spier geeft een soort krampgevoel. De spier kan zich ongecontroleerd samentrekken, dit noemen wij een twitch. De spier ontspant zich meestal direct weer.

Wat voelt u na de behandeling?

Na de behandeling kan jouw spier wat beurs aanvoelen. Het lijkt dan een blauwe plek. Daarnaast kan je last krijgen van stijfheid. Je zult dit met name de eerste uren na de behandeling ervaren. Vaak nemen deze klachten na een goede nachtrust grotendeels af. De napijn van de behandeling kan één tot vijf dagen duren. Daarna zal je een hele verbetering merken. Na de stijfheid en gevoeligheid nemen de eerdere klachten van het triggerpoint af. Je bewegelijkheid zal weer toenemen nu jouw spier ontspannen is. Andere effecten die jij kunt merken is dat je energieniveau en je gevoel van algehele ontspanning zullen toenemen.

Dry Needling bij GetHealed

Bij GetHealed hebben verschillende fysiotherapeuten zich gespecialiseerd in Dry Needling. Dankzij regelmatige nascholing blijven zij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en methodieken. Dry Needling is onderdeel van zowel de PhysioCare als de SustainableCare dienst..

Wil jij een afspraak maken of meer informatie over Dry Needling? Of meer informatie over andere behandelmethodes? Neem direct contact met ons op. Bezoek GetHealed in Rotterdam of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Dry Needling?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱