5/5

Triggerpoint therapie

Wij helpen u met graag met triggerpoint therapie

Heb jij last van spierknopen oftewel triggerpoints? Kleine pijnlijke verhardingen in je spieren? Dan is onze triggerpoint therapie de juiste behandeling voor jou. Triggerpoint therapie is erop gericht om jou spierknopen te verwijderen. Door de verharding te masseren, druk op uit te oefen, worden de afvalstoffen afgevoerd en kan de locale spierverkramping zich weer ontspannen. Daarmee neemt de spanning in jouw spier af en zullen ook jouw pijnklachten verdwijnen.

Wat is triggerpoint therapie?

Triggerpoints zijn de meestvoorkomende directe oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam. Het zijn kleine verkrampingen in de spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen. Hoewel triggerpoints, spierknoop, meestal in de spieren zitten, kunnen deze ook in kapsels, banden en pezen voorkomen. Met triggerpoint therapie verwijderen wij jouw spierknopen. Dankzij het masseren, uitoefenen van druk, van de verharding (spierknoop) worden de afvalstoffen afgevoerd. Dit komt mede omdat de doorbloeding op deze locale plek van de spier toeneemt. De spierverkramping kan zich hierdoor weer ontspannen. Daarmee neemt de spanning in jouw spier af en verdwijnen ook de pijnklachten. Afhankelijk van de ernst van de triggerpoints, kan één tot enkele behandelingen voldoende zijn om de klacht weg te nemen.

Hoe ontstaan triggerpoints (spierknopen)?

Triggerpoints zijn vervelend omdat ze je dagelijks leven behoorlijk kunnen belemmeren. Triggerpoints kunnen op allerlei manieren ontstaan. Een veelvoorkomende oorzaak is stress. Maar ook ongezonde of de verkeerde persoonlijke voeding, langdurige eenzijdige belasting of langdurig aanspannen met verkramping als gevolg, kunnen de oorzaak zijn van jouw spierknopen. Daarnaast kan ook een trauma de oorzaak zijn, zoals een whiplash of een operatie. De doorbloeding van de spieren wordt hierdoor beïnvloedt, waardoor knopen kunnen ontstaan. Triggerpoints veroorzaken lokale pijn, vaak met uitstraling, doordat de afvalstoffen te lang achterblijven in de spierknoop.

Wat zijn de symptomen van triggerpoints (spierknopen)?

Triggerpoints kunnen stijfheid, pijn en uitstraling veroorzaken, maar ook bewegingsbeperkingen en krachtverlies behoren tot de klachten. Een spierknoop zorgt er namelijk voor dat de spiervezels in rusttoestand op bepaalde punten meer samengetrokken zijn dan in het omringende gebied. Hierdoor ontstaat een lokale verdikking met een slechte doorbloeding, waardoor afvalstoffen zich ophopen. Oftewel, een triggerpoint is een bundel spiervezels dat zich niet ontspant. Triggerpoints kunnen in principe door je hele lichaam voorkomen, maar de meeste mensen hebben last van spierknopen in rug, schouders en nek. Triggerpoint therapie is zowel een onderdeel van de PhysioCare dienst als de SustainableCare dienst.
Neem contact met ons op voor meer informatie over triggerpoint therapie of het maken van een afspraak in één van de praktijken van GetHealed in Rotterdam, Capelle aan den IJssel of Den Haag of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Triggerpoint therapie?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Rollen voor Oekraïne
gethealed x oekraine

Koop een Foam Roller en wij maken het VOLLEDIGE BEDRAG over naar GIRO555 voor hulp aan Oekraïne.

De prijs bepaal je zelf met een minimum bedrag van €5,00 per roller.

Kan jij, je partner, de buurvrouw of iemand anders in je omgeving een Foam Roller gebruiken, kom langs bij onze praktijk op Rotterdam, Oostplein 500 of de Kompasstraat 38 in Capelle aan den IJssel en Rol mee voor Oekraïne!