5/5

Volg onze hardloopcursus

Wil je verantwoord beginnen met hardlopen of trainen voor een hardloopwedstrijd? Of loop je al jaren maar wil je meer uit je trainingen halen of blessurevrij lopen? In deze cursus leer je de basisprincipes rondom trainingsleer en de meest efficiënte looptechniek. Ook krijg je tips voor een optimaal herstel na jouw training en de beste oefeningen voor hardlopers.

De hardloopcursus bestaat uit 4 delen:

1. Trainingsleer

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de vraag welke factoren nou bepalen of je van een training ook daadwerkelijk beter wordt, of dat de situatie gelijk blijft, of zelfs achteruit gaat. Hoe intensief moet je training zijn en hoelang moet je daarvan herstellen voor het optimale resultaat. Hoe zorg je dat je steeds beter wordt, maar voorkom je overtraining?

2. Trainingsopbouw en herstel

Op welke factoren ga je focussen in je training en hoe combineer je ze? Hoe zorg je dat verschillende trainingen (denk aan krachttraining of duurtraining) elkaar niet bijten. Ook gaan we in deze bijeenkomt in op de voorwaarden voor herstel van het lichaam en manieren waarop je je lichaam zou kunnen helpen om sneller te herstellen.

3. Looptechniek

Looptechniek is voor iedereen verschillend: er bestaat geen goed of fout looppatroon. Wel zijn er basisprincipes over de meest efficiënte/ economische looptechniek. Een efficiëntere looptechniek kan overbelastingsklachten voorkomen en zorgt er voor dat je minder energie verliest.

4. Oefeningen

Tijdens deze bijeenkomst gaan we aan de slag met de beste krachtoefeningen voor hardlopers. Ook krijg je warming up oefeningen en oefeningen die kunnen helpen bij het herstellen na een training

Meld je vandaag nog aan

Wil je meedoen met onze hardloopcursus?

Schrijf je dan nu in!

€400,- p.p.

€300,- groepsles

De cursus is al bijna vol...
80%
Rollen voor Oekraïne
gethealed x oekraine

Koop een Foam Roller en wij maken het VOLLEDIGE BEDRAG over naar GIRO555 voor hulp aan Oekraïne.

De prijs bepaal je zelf met een minimum bedrag van €5,00 per roller.

Kan jij, je partner, de buurvrouw of iemand anders in je omgeving een Foam Roller gebruiken, kom langs bij onze praktijk op Rotterdam, Oostplein 500 of de Kompasstraat 38 in Capelle aan den IJssel en Rol mee voor Oekraïne!