5/5

Golfersarm

Waardoor ontstaat een golfersarm?

Een golfersarm, oftewel golferselleboog, is een irritatie van de buigspieraanhechting van jouw arm/elleboog. De plek waar de onderarmspieren aan de elleboog vastzitten is dan geïrriteerd. Dit plekje noemen we de binnenste elleboogknobbel. Meestal ontstaat een golfersarm door verkeerd gebruik of overbelasting van je arm. Een golfersarm kan het gevolg zijn van het te zwaar belasten van de spieren aan de bovenbinnenzijde van je onderarm. Vaak kan een golferselleboog weken tot maanden en zelfs jaren last veroorzaken. Deze blessure kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer je met jouw pols voortdurend dezelfde beweging herhaalt (onderhands dragen of tillen) of door plotselinge, zware belasting van spieren die niet warm zijn, zoals bij golfen zonder goede warming-up. Maar de golferselleboog hoeft dus niet door golfen te komen, zoals de naam wellicht doet vermoeden.

Symptomen bij een golferselleboog

De klachten die je ervaart bij een golferselleboog zijn pijn en functiebeperking als krachtverlies en coördinatiestoornissen. Ook kan jouw onderarm gezwollen zijn en hard aanvoelen. Je kunt jouw elleboog vaak niet meer volledig strekken en dit kan pijnlijk zijn. Deze klachten zullen vooral opspelen wanneer je wilt tillen of bij het strekken van de pols. De golferselleboog kan daardoor een vervelende blessure zijn, waar je de hele dag last van heeft.

Behandeling bij een golferselleboog

De golfersarm kan op verschillende manieren behandelt worden. Jij kan de blessure op zijn beloop laten en overmatig en verkeerd belasten voorkomen. Op den duur kan de blessure dan vanzelf overgaan, maar dit kan lange tijd duren. Fysiotherapie kan ook helpen. Niet alleen helpen wij je dan van jou klachten af, maar we zorgen ook dat jij in de toekomst een golfersarm kunt voorkomen.

Onze dienst PhysioCare past in eerste instantie perfect bij deze klacht. Klik gerust verder om meer te weten te komen over deze dienst van GetHealed. Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak in één van de praktijken van GetHealed in Rotterdam, Capelle aan den IJssel of Den Haag of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Golfersarm?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Rollen voor Oekraïne
gethealed x oekraine

Koop een Foam Roller en wij maken het VOLLEDIGE BEDRAG over naar GIRO555 voor hulp aan Oekraïne.

De prijs bepaal je zelf met een minimum bedrag van €5,00 per roller.

Kan jij, je partner, de buurvrouw of iemand anders in je omgeving een Foam Roller gebruiken, kom langs bij onze praktijk op Rotterdam, Oostplein 500 of de Kompasstraat 38 in Capelle aan den IJssel en Rol mee voor Oekraïne!