5/5

Knieartrose

Wat is knieartrose

Artrose is een aandoening aan jouw gewrichtskraakbeen. Knieartrose is een slijtage van het gewrichtskraakbeen in jou kniegewricht. In ieder gewricht komen twee botten bij elkaar, die afgedekt zijn door een laagje kraakbeen. Deze laagjes kraakbeen vangen de schokken op en het zorgt ervoor dat je soepel kunt bewegen. Een gewricht wordt omringd door het gewrichtskapsel en de gewrichtsbanden. In dat kapsel zit een soort smeer dat er voor zorgt dat het gewricht soepel kan bewegen. Wanneer er sprake is van artrose, verslechtert de kwaliteit ban het kraakbeen in het gewricht. Hierdoor kan het gewricht dikker aanvoelen. Dit gevoel wordt veroorzaakt doordat het gewrichtkapsel gezwollen is of omdat het bot iets uitsteekt in het gewricht. Bij knieartrose voel je de pijn meestal aan de zijkanten van de knie. De pijn kan uitstralen naar je bovenbeen of onderbeen. Je zult bij knieartrose met name pijn ervaren tijdens het lopen en fietsen en wanneer je even heeft stil gezeten en dan weer in beweging wilt komen.

Waardoor ontstaat knieartrose?

Knieartrose kan ontstaan door verschillende oorzaken. Zo kan het voorkomen wanneer je fanatiek sport of in het verleden fanatiek hebt gesport. Knieartrose kan ook erfelijk zijn of op latere leeftijd ontstaan door slijtage van het gewricht. Een andere aanstichter van knieartrose kan overgewicht zijn, een traumatische ervaring zoals een verkeersongeluk of een ongezonde levensstijl. Het voedingspatroon speelt een belangrijke rol in het ontstaan van artrose, in combinatie met jouw levensstijl.
Het is belangrijk om artrose goed in de gaten te houden en op tijd hulp in te roepen bij onze specialist.

Behandelen van knieartrose

Onze specialist op het gebied van artrose is Jan Jaap. Hij heeft zich enorm verdiept in de pathologie, de ontstaansmechanisme van artrose en de behandeling hiervan. Er zijn twee manieren waarop artrose behandeld kan worden bij GetHealed. Optie 1 is het bestrijden van de symptomen doormiddel van bewegen en oefenen. Dit kan goed werken voor een bepaalde tijd, over de reguliere aanpak van knieartrose lees je meer bij onze dienst PhysioCare.

Echter is er bij GetHealed ook een unieke manier om de knieartrose klacht langdurig onder controle te krijgen. Bijkomstig voordeel is dat u niet alleen de artrose aanpakt, maar ook uw hele gezondheid.

Lijkt u dit interessant, lees dan hieronder verder.

Duurzame oplossing

Onze specialist Jan Jaap heeft zijn specialisme ontwikkeld en gekoppeld aan het Mertens Pain Relief Protocol. Dit protocol is ontwikkeld om de optimale mogelijkheid van het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan te spreken en te gebruiken. Het protocol bestaat uit een specifieke volgorde waarin jij volledig zelf de regie over jouw gezondheid en klachten leert krijgen. De onderwerpen zijn ademhalingstherapie, triggerpoint-therapie (de juiste spieren ontspannen), een water en voedingsprotocol, een bewegings/trainingsprotocol en het aanpassen/ressetten van pijnnetwerken in de hersenen. Je kan alles over deze behandelmethode lezen op de speciale pagina over SustainableCare

Neem direct contact met ons op. Bezoek GetHealed in Rotterdam of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Knieartrose?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱