5/5

Heupklachten

Achtergrond heupklachten

Heupklachten komen in Nederland steeds vaker voor. Er zijn verschillende oorzaken waardoor heupklachten kunnen ontstaan. Soms ontstaan heupklachten heel acuut, bijvoorbeeld door een ongecontroleerde beweging of een ongeluk. Soms sluipt de klacht erin, bijvoorbeeld door een inactieve levensstijl. 
Heupklachten kunnen heel heftig en pijnlijk aanvoelen, zonder dat de oorzaak heel ernstig is. Het gaat ook vaak gepaard met pijn in de onderrug, heel laag in de onderrug. Spieren, zenuwen en gewrichten kunnen zorgdragen voor deze klachten. Onze fysiotherapeuten kunnen goed onderscheidt maken tussen welke van de oorzaken jou klachten geeft. Ook ontstaan heupklachten veel bij hardlopers. Onder het kopje hardlopen vind je meer informatie over hoe wij het deze klacht aan kunnen pakken.

Heupklachten bij GetHealed

Bij GetHealed gebruiken wij onze dienst physiocare voor het behandelen van deze klachten. Al onze fysiotherapeuten zijn in staat deze klachten te behandelen. Er zijn verschillende behandelvormen die wij kunnen inzetten, voorbeelden hiervan zijn:

– Dry Needling
– Medical Taping
– Bindweefseltherapie
– Triggerpointtherapie
– Oefenen en sturen
– Mobiliseren van het heupgewricht

Wil je jouw heupklachten door ons laten behandelen? Maak dan een afspraak voor onze dienst PhysioCare.

Heupklacht soorten

Als je verder klikt op de verschillende pijnpatronen vind je wellicht een patroon die bij jouw klacht past.

Het piriformissyndroom is een heupklacht waarbij de spieren van de heupbetrokken zijn. Deze kunnen erg verkrampt zijn, waardoor er pijn kan ontstaan. Zelfs kan het zijn dat er ook uitstraling ontstaan in het been aan dezelfde zijde waar de heupspieren verkrampt zijn.

De SI klachten is een klacht die ontstaat door een dysfunctie van het gewricht van de heup/bekken. Vaak ontstaat het doordat je je verstapt.

Zit jouw klachtenpatroon er niet bij, maar wil je toch door ons geholpen worden? Neem dan contact op, want wij kunnen meer behandelen dan alleen deze klachten.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱