5/5

SI klachten

Wat is SI pijn?

SI-gewrichtspijn is een vorm van lage rugpijn, bij ongeveer 16 tot 30 % van alle patiënten is het sacro-iliacaal gewricht, oftewel SI-gewricht, de oorzaak van de klachten. Het SI-gewricht is een vrij star gewricht tussen het heiligbeen en het bekken. De pijn kan veroorzaakt worden door problemen in of buiten het gewricht. Door aanhechting van veel spieren, pezen en banden is het gevoelig voor overbelasting. Echter, vaak is er geen specifieke oorzaak te vinden.
De symptomen bij de meeste patiënten zit de pijn in de bilregio en/of de lage onderrug. De pijn zit vaak maar aan één kant, maar kan ook aan beide kanten voorkomen. Bij ongeveer 1/3 van de patiënten kan de pijn uitstralen naar het bovenbeen en soms tot in de voet. Daarnaast kan het soms uitstralen naar de lies. De klachten worden meestal uitgelokt door lang zitten, lang staan en slenteren.

Oorzaken van SI pijn

Oorzaken voor het krijgen van sacro-iliacale gewrichtspijn zijn bijvoorbeeld een verschil in beenlengte, een abnormaal looppatroon, scoliose, een operatie aan de onderrug (vastzetten aan het heiligbeen), zware lichamelijke inspanning of een zwangerschap. Het kan ook zo zijn dat, bijvoorbeeld, tijdens het hardlopen je jezelf verstapt in een put. Hierdoor kan het SI gewricht op ‘slot’ schieten.

Behandeling van SI-gewrichtspijn

Onze fysiotherapeuten zien deze aandoening geregeld en weten wel raad met het behandelen hiervan.
Deze behandeling past perfect binnen onze dienst PhysioCare. Klik gerust verder om meer te weten te komen over deze dienst van GetHealed.

Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak in één van de praktijken van GetHealed in Rotterdam, Capelle aan den IJssel of Den Haag of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met SI klachten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Rollen voor Oekraïne
gethealed x oekraine

Koop een Foam Roller en wij maken het VOLLEDIGE BEDRAG over naar GIRO555 voor hulp aan Oekraïne.

De prijs bepaal je zelf met een minimum bedrag van €5,00 per roller.

Kan jij, je partner, de buurvrouw of iemand anders in je omgeving een Foam Roller gebruiken, kom langs bij onze praktijk op Rotterdam, Oostplein 500 of de Kompasstraat 38 in Capelle aan den IJssel en Rol mee voor Oekraïne!