5/5

Knieklachten

Achtergrond knieklachten

Er zijn verschillende oorzaken waardoor knieklachten kunnen ontstaan. Het verschil zit hem in een acute moment of in een langslepend proces. Een acuut moment is vaak met een trauma, denk aan een sport blessure waarbij een sporter zijn knie volledig verdraaid. Wanneer het langzaam ontstaat komt het vaak door een dysfunctie van spieren en het gewricht. Spieren die verkrampt zijn die trekken op een andere manier aan de knie waardoor er een klacht kan ontstaan. 
Onze fysiotherapeuten zijn in staat goed te onderzoeken wat de achterliggende reden is waardoor de klacht is ontstaan. 
Een andere vorm is kniepijn na een operatie, denk aan een nieuwe knie of een operatie na een voorstekruisband breuk.

Knieklachten bij GetHealed

Bij GetHealed gebruiken wij onze dienst physiocare voor het behandelen van deze klachten. Al onze fysiotherapeuten zijn in staat deze klachten te behandelen. Er zijn verschillende behandelvormen die wij kunnen inzetten, voorbeelden hiervan zijn:

– Dry Needling
– Medical Taping
– Bindweefseltherapie
– Triggerpointtherapie
– Oefenen en sturen
– Mobiliseren van de nekgewrichten

Wil je jou knieklachten door ons laten behandelen? Maak dan een afspraak voor onze dienst PhysioCare.

Kom je uit een operatie en wil jij de beste revalidatie door onze specialist? Kijk dan bij sustainablecare voor onze aanpak.

Knieklacht soorten

Acute knieklachten zijn klachten wanneer er een trauma op de knie is ontstaan. Vaak een flinke verdraaiing, een verstapping of een val kan een rede zijn voor het ontstaan van deze problematiek. 
Er zijn ook klachten aan de knie als artrose, een slijtage aandoening, die veel pijn kan veroorzaken in de knie. Wil jij hier wat aan doen? Dan kan sustainablecare een hele goede oplossing voor jou zijn.
Ook zijn er klachten die erin slijten doordat spieren minder goed functioneren waardoor er wrijving ontstaat van de knieschijf. Dit geeft dan ook pijn. Dit kan dan een patellefemoraal pijnsyndroom zijn, lees daarover verder onder sportblessures.

Met andere woorden, er zijn veel mogelijkheden waardoor de knie pijnlijk kan worden. Mocht jou klachtenpatroon er niet bij, maar wil je toch door ons geholpen worden? Neem dan contact op, want wij kunnen meer behandelen dan alleen deze klachten.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱