5/5

Herstel na knieoperatie

Wanneer krijgt u een operatie

Wanneer fysiotherapie alleen niet meer voldoende is om van uw knieklachten af te komen, kan het zijn dat je een knieoperatie moet ondergaan. Zo’n knieoperatie is vaak ingrijpend en kan een lange revalidatieperiode met zich meebrengen. Het is verstandig om direct hulp van een fysiotherapeut in te schakelen bij het herstel na een knieoperatie. Samen met onze revalidatie specialist wordt er een revalidatieplan opgesteld. Het is daarom ook verstandig om al voor de operatie in gaat een afspraak te hebben met onze specialist. De specialist neemt al helemaal door wat je mag verwachten van de operatie en de revalidatie.

Revalidatie na het inzetten van een nieuwe knie

Na het inzetten van een nieuwe knie begint de revalidatieperiode. Je zal dan ongeveer zes weken met krukken moeten lopen. Veelal mag je de dag na de operatie alweer proberen om een stukje te lopen onder begeleiding van de fysiotherapeut. Bij GetHealed zorgen we voor passende oefeningen om het strekken en buigen van de knie te oefenen en om het herstel na een knieoperatie te bevorderen. Ook zal jou specialist zelf de knie zo goed als mogelijk bewegen zodat het herstel zo soepel mogelijk verloopt. In alle fases van de revalidatie wordt je begeleidt, ook als je vragen hebt tijdens de revalidatie zal de specialist alle vragen beantwoorden. Daarnaast staan wij ook nauw in contact met jou orthopeed, zodat wij direct kunnen schakelen wanneer het verloop anders gaat dan gepland. Lees meer over het inzetten van een nieuwe knie op onze pagina over de revalidatie na het inzetten van een knieprothese.

Kruisband of meniscus operatie?

Bij GetHealed hebben wij specialisten op het gebied van de revalidatie na een kruisband of meniscusoperatie. Met de informatie van uw orthopeed maken wij een plan van aanpak met als doel de belastbaarheid op te bouwen. Je traint bij GetHealed onder deskundige begeleiding. Zo weet jij zeker dat je voldoende oefent, maar ook weer niet te veel. Wil je meer informatie over het herstel na een knieoperatie?

Neem direct contact met ons op. Bezoek GetHealed in Rotterdam of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Herstel na knieoperatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱