5/5

Knieprothese

Wanneer krijg je een knieprothese

Wanneer de slijtage (artrose) aan de knie te erg is geworden, is een operatie onvermijdelijk. Het gewrichtskraakbeen is dan zo erg beschadigd, dat de beweeglijkheid van de knie en de pijn alleen kan verminderen door middel van een knieprothese. Afhankelijk van hoe ernstig de slijtage is en de locatie ervan, kiest de specialist of je een halve of totale knieprothese krijgt. Meer dan 90% van de patiënten met een totale prothese in de knie zijn na de operatie van alle pijnklachten verlost en ervaren meer beweeglijkheid in het kniegewricht. Redenen voor de keuze voor een prothese is op basis van leeftijd, ernst van de klachten, ernst van de pijn, ernst van de belemmering van het functioneren in de dagelijkse activiteiten. Samen met onze fysiotherapeut en de orthopeed wordt er besloten of er een operatie traject gestart wordt.

Revalidatie na het inzetten van een knieprothese

Na het inzetten van de knieprothese begint de revalidatieperiode. Je zult dan ongeveer zes weken met krukken moeten lopen. Veelal mag je de dag na de operatie alweer proberen om een stukje te lopen onder begeleiding van de fysiotherapeut in het ziekenhuis.
Onze specialist neemt het vervolgens van het ziekenhuis over. Eerst komt onze fysiotherapeut een aantal maal bij jou langs totdat je mobiel genoeg bent om naar de praktijk te komen.
Onze fysiotherapeut zorgt voor passende oefeningen en mobilisatie technieken om het strekken en buigen van jouw knie te oefenen. De oefeningen kunt je in het begin liggend op bed doen, maar in een latere fase ook zittend of staand.
Na het inzetten van een knieprothese is beweging onmisbaar voor een goed herstel. Je gaat daarom, na de ziekenhuisopname, aan de slag met onze fysiotherapeut. Samen met onze fysiotherapeut stellen jullie een trainingsschema samen dat past bij jou situatie. Deze oefeningen breiden we steeds verder uit, waardoor je snel vooruitgang zult merken.

Neem direct contact met ons op. Bezoek GetHealed in Rotterdam of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Knieprothese?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱