5/5

Patella femoraal pijnsyndroom

Wat is het patella femoraal pijn syndroom? (PFPS)

Het patellofemoraal pijnsyndroom is de medische benaming voor pijnklachten rond de knieschijf (patella). De pijn kan optreden bij belasting zoals wandelen, hardlopen, traplopen, fietsen en neemt na inspanning vaak toe bij zitten met gebogen knieën. Er ontstaat een irritatie onder de knieschijf, op de plek waar het scharniert met het bovenbeen.
De knieschijf ‘’spoort’’ als het waren door een groef in het bovenbeen. Wanneer dit ‘’sporen’’ niet meer gecoördineerd gaat kan er irritatie ontstaan. Deze irritatie/ontsteking zorgt voor de pijn die toehoort aan het patella femoraal pijnsyndroom.

Oorzaak patella femoraal pijnsyndroom

Er zijn verschillende oorzaken die een rol spelen bij het ontstaan en onderhouden van de pijnklachten rondom de knieschijf. Vaak spelen meerdere factoren een rol, zoals het belastingniveau, afwijking van het gewricht of andere gewrichten van het been, krachttekort en of coördinatie verlies van spieren. Onze specialist bij GetHealed test alle redenen waarom deze klacht is ontstaan

Behandeling patella femoraal pijnsyndroom

Onze specialist op het gebied van dit probleem weet precies wat voor behandeling er moet plaatsvinden afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek.
Er kunnen verschillende therapieën plaatsvinden als oefeningen, fasciale release technieken, Medical taping technieken, triggerpointechnieken. Ook leert onze specialist jou hoe je moet bewegen ondanks je toch pijn heeft.
Onze specialisten kijken naar het gehele looppatroon door middel van het maken van een loopanalyse. Want wellicht overbelast je de knie wel door jouw looppatroon. Wil je meer weten en van deze hardnekkige klacht afkomen?

Neem direct contact met ons op. Bezoek GetHealed in Rotterdam of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Patella femoraal pijnsyndroom?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱