5/5

Patella femoraal pijnsyndroom

Wat is het patella femoraal pijn syndroom? (PFPS)

Het patellofemoraal pijnsyndroom is de medische benaming voor pijnklachten rond de knieschijf (patella). De pijn kan optreden bij belasting zoals wandelen, hardlopen, traplopen, fietsen en neemt na inspanning vaak toe bij zitten met gebogen knieën. Er ontstaat een irritatie onder de knieschijf, op de plek waar het scharniert met het bovenbeen.
De knieschijf ‘’spoort’’ als het waren door een groef in het bovenbeen. Wanneer dit ‘’sporen’’ niet meer gecoördineerd gaat kan er irritatie ontstaan. Deze irritatie/ontsteking zorgt voor de pijn die toehoort aan het patella femoraal pijnsyndroom.

Oorzaak patella femoraal pijnsyndroom

Er zijn verschillende oorzaken die een rol spelen bij het ontstaan en onderhouden van de pijnklachten rondom de knieschijf. Vaak spelen meerdere factoren een rol, zoals het belastingniveau, afwijking van het gewricht of andere gewrichten van het been, krachttekort en of coördinatie verlies van spieren. Onze specialist bij GetHealed test alle redenen waarom deze klacht is ontstaan

Behandeling patella femoraal pijnsyndroom

Onze specialist op het gebied van dit probleem weet precies wat voor behandeling er moet plaatsvinden afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek.
Er kunnen verschillende therapieën plaatsvinden als oefeningen, fasciale release technieken, Medical taping technieken, triggerpointechnieken. Ook leert onze specialist jou hoe je moet bewegen ondanks je toch pijn heeft.
Onze specialisten kijken naar het gehele looppatroon door middel van het maken van een loopanalyse. Want wellicht overbelast je de knie wel door jouw looppatroon. Wil je meer weten en van deze hardnekkige klacht afkomen?

Neem contact met ons op voor meer informatie over triggerpoint therapie of het maken van een afspraak in één van de praktijken van GetHealed in Rotterdam, Capelle aan den IJssel of Den Haag of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Patella femoraal pijnsyndroom?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Rollen voor Oekraïne
gethealed x oekraine

Koop een Foam Roller en wij maken het VOLLEDIGE BEDRAG over naar GIRO555 voor hulp aan Oekraïne.

De prijs bepaal je zelf met een minimum bedrag van €5,00 per roller.

Kan jij, je partner, de buurvrouw of iemand anders in je omgeving een Foam Roller gebruiken, kom langs bij onze praktijk op Rotterdam, Oostplein 500 of de Kompasstraat 38 in Capelle aan den IJssel en Rol mee voor Oekraïne!