5/5

Cervicale Radiculopathie

Wat is een cervicogene radiculopathie?

Het betekent dat de zenuw die ontspringt van uit de nekwervels geïrriteerd wordt, waardoor er een uitstralende klacht ontstaat van de nek, door de schouder naar de arm en zelfs de vingers.
Het kan als een tintelend gevoel aanvoelen en er kan krachtverlies en gevoelsverlies ontstaan.

Waardoor ontstaat een cervicale radiculopathie?

Doordat de zenuw iets bekneld komt te zitten wordt de toevoer van bloed naar de zenuw verminderd. De zenuw haalt zijn voedingsstoffen uit deze toevoer van bloed. Wanneer deze bloedtoevoer verminderd raakt, dan kan de zenuw signalen gaan geven en disfuncties vertonen.
De zenuw zorgt voor het bewegen van de spieren, dus als de zenuw niet goed zijn functie kan uitvoeren, heeft dit gevolgen voor de spierfunctie.
De beknelling kan ontstaan in de nek gewrichtjes, door de tussenwervelschijf (hernia of bulging disc), door verkrampte spieren die de zenuwafknellen (denk aan de scaleni spieren) of een afknelling bij het sleutelbeen ten opzicht van het schouderblad (toracic outlet syndrom, TOS).

LET OP: soms kan de klacht lijken op een cervicale radiculopathie, maar komt de uitstraling voort uit de triggerpoints van spieren in het schouderblad. Als het behandelen van de bovenstaande elementen niet werkt, is dat een goede optie als vervolgtraject.

Behandeling van de cervicale radiculopathie?

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van de cervicale radiculopathie. Eerst zal de therapeut een onderzoek doen waardoor deze uitstraling precies getriggert wordt, om vervolgens hierop de behandeling toe te passen. Middels bewegen, rekken, massage en triggerpoint therapie in specifieke richtingen kan de uitstralingspijn weer opgeheven worden. Ook geeft de fysiotherapeut jou oefeningen mee om de spieren en de nek zelf soepel en beweeglijk te houden. Hierdoor is de kans dat het op korte termijn terug komt een stuk kleiner. Blijft het nog steeds aanhouden? Dan kan je met jouw fysiotherapeut een beroep doen op de specialisten binnen GetHealed, die vanuit een ander perspectief naar de klacht kunnen kijken.

Onze dienst PhysioCare past in eerste instantie perfect bij deze klacht. Klik gerust verder om meer te weten te komen over deze dienst van GetHealed. Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak in één van de praktijken van GetHealed in Rotterdam, Capelle aan den IJssel of Den Haag of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Cervicale Radiculopathie?

Neen vrijblijvend contact met ons op.

Rollen voor Oekraïne
gethealed x oekraine

Koop een Foam Roller en wij maken het VOLLEDIGE BEDRAG over naar GIRO555 voor hulp aan Oekraïne.

De prijs bepaal je zelf met een minimum bedrag van €5,00 per roller.

Kan jij, je partner, de buurvrouw of iemand anders in je omgeving een Foam Roller gebruiken, kom langs bij onze praktijk op Rotterdam, Oostplein 500 of de Kompasstraat 38 in Capelle aan den IJssel en Rol mee voor Oekraïne!