5/5

Facetblokkade

Wat is een facetblokkade

De wervels van de rug, zowel laag onder in de rug als ter hoogte van de borstwervels en nekwervels, staan als blokjes op elkaar gestapeld. Deze blokjes scharnieren ten opzichte van elkaar door middel van de zogenaamde facetgewrichtjes. Hierin kunnen zich geringe veranderingen voordoen, bijvoorbeeld door een ongeval of door slijtage op oudere leeftijd. Deze veranderingen kunnen pijnklachten veroorzaken. Vaak gekenmerkt door een bewegingsbeperking in het draaien van de nek. Meestal is de pijn dan voelbaar aan de kant waarnaar de persoon toe draait.

Waardoor ontstaat een facetblokkade?

Dit kan ontstaan door een plotselinge ongecontroleerde beweging met de nek. Het ‘’schiet’’ er als het waren in. Dat is een mogelijkheid voor het ontstaan. Vervolgens ontstaat er vaak een verkramping van de spieren om het facetgewricht zelf heen.
Ook kan het ontstaan door aanwezige slijtage of door teveel inactiviteit van de gewrichten.

Behandeling van de facetblokkade

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van facetblokkades. Eerst zal de therapeut een onderzoek doen waar het geblokkeerde gewricht zich precies bevindt. Middels bewegen van de deze gewrichten in specifieke richtingen kan de blokkade weer opgeheven worden. Ook geeft de fysiotherapeut jou oefeningen mee om het gewricht zelf soepel en beweeglijk te houden. Hierdoor is de kans dat het op korte termijn terug komt een stuk kleiner.

Onze dienst PhysioCare past perfect bij deze klacht. Klik gerust verder om meer te weten te komen over deze dienst van GetHealed. Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak in één van de praktijken van GetHealed in Rotterdam, Capelle aan den IJssel of Den Haag of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Facetblokkade?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Rollen voor Oekraïne
gethealed x oekraine

Koop een Foam Roller en wij maken het VOLLEDIGE BEDRAG over naar GIRO555 voor hulp aan Oekraïne.

De prijs bepaal je zelf met een minimum bedrag van €5,00 per roller.

Kan jij, je partner, de buurvrouw of iemand anders in je omgeving een Foam Roller gebruiken, kom langs bij onze praktijk op Rotterdam, Oostplein 500 of de Kompasstraat 38 in Capelle aan den IJssel en Rol mee voor Oekraïne!