5/5

Myogene nekpijn

Wat is myogene nekpijn?

Myogene nekpijn valt onder de aspecifieke nekpijn categorie. Er is dan niet duidelijk zichtbaar dat er schade is aan structuren in de nek, maar er is wel sprake van pijn.
De pijn zorgt ervoor dat je minder goed kan bewegen, pijn heeft tijdens het bewegen. Dit kan zijn doordat de spieren van de nek verkrampt en stijf zijn waardoor de zenuwuiteinde extra gevoelig worden. Dit is niet fijn en kan soms als heel heftig ervaren worden.
Het draaien, buigen en strekken van de nek kan hierdoor flink beperkt zijn.

Waardoor ontstaat een myogene nekpijn?

Myogene nekpijn ontstaat door verschillende redenen. Het is niet eenduidig te verklaren waarom het ontstaat, omdat meerdere factoren een rol spelen.
Denk hierbij aan vochttekort, tekort aan magnesium, tekort aan bewegen met de nek, eenzijdig bewegen, veel achter de computer zitten, enorme kou op de nek, een onverwachte beweging waarbij er een kans van het verdraaien van je nek ontstaat. Ook trauma’s zijn oorzaken van deze myogene nekpijn. Denk aan een ongeluk, of psychische trauma’s waarna er angst ontstaat voor dingen in het leven.

Behandeling van de myogene nekpijn?

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van de myogene nekpijn. Eerst zal de therapeut een onderzoek doen waar de spierproblematiek zich precies bevindt. Middels bewegen, rekken, massage en triggerpoint therapie in specifieke richtingen kan de myogene nekpijn weer opgeheven worden. Ook geeft de fysiotherapeut jou oefeningen mee om de spieren zelf soepel en beweeglijk te houden. Hierdoor is de kans dat het op korte termijn terug komt een stuk kleiner. Blijft het nog steeds aanhouden? Dan kan je met jouw fysiotherapeut van GetHealedeen beroep doen op de specialisten binnen GetHealed, die vanuit een ander perspectief naar de klacht kunnen kijken.

Onze dienst PhysioCare past in eerste instantie perfect bij deze klacht. Klik gerust verder om meer te weten te komen over deze dienst van GetHealed. Neem direct contact met ons op. Bezoek GetHealed in Rotterdam of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Myogene nekpijn?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱