5/5

Schouderklachten

Achtergrond schouderklachten

De schouderklachten kunnen heel vervelend zijn, omdat wij als mens onze schouders enorm veel gebruiken gedurende de dag. Veel voorkomend zijn pijnklachten waardoor je de arm niet goed kan heffen of helemaal omhoog kan krijgen. Schouderklachten komen in Nederland heel veel voor. Er zijn verschillende oorzaken waardoor schouderklachten kunnen ontstaan. Soms ontstaan schouderklachten heel acuut, bijvoorbeeld door een ongecontroleerde beweging of een ongeluk/val.
Schouderklachten kunnen heel heftig en pijnlijk aanvoelen, zonder dat de oorzaak heel ernstig is. Spieren, gewrichten, kapsel en de slijmbeurzen kunnen zorgdragen voor deze klachten. Onze fysiotherapeuten kunnen goed onderscheidt maken tussen welke van de oorzaken jou klachten geeft.

Je kan merken dat je minder goed je nek kan draaien en kan buigen, ook kan dit pijnlijk zijn. Dan is het tijd om contact op te nemen.

Het ene schouderprobleem is het andere niet

Bij veel schouderaandoeningen treden vergelijkbare symptomen op zoals pijn in de bovenarm en pijn bij het bewegen van de arm van het lichaam af. De oorzaken kunnen daarentegen erg verschillend zijn. Het is daarom de kunst om de juiste oorzaak vast te stellen en daarna zo snel mogelijk met een gericht behandelplan te beginnen om de oorzaak van de schouderklachten aan te pakken en de pijn tegen te gaan.

Schouderklachten bij GetHealed

Bij GetHealed gebruiken wij onze dienst physiocare voor het behandelen van deze klachten. Al onze fysiotherapeuten zijn in staat deze klachten te behandelen. Er zijn verschillende behandelvormen die wij kunnen inzetten, voorbeelden hiervan zijn:

– Dry Needling
– Medical Taping
– Bindweefseltherapie
– Triggerpointtherapie
– Oefenen en sturen
– Mobiliseren van de nekgewrichten

Wil je jou schouderklachten door ons laten behandelen? Maak dan een afspraak voor onze dienst PhysioCare.

Schouderklachten soorten

Operaties worden vaak uitgevoerd in Nederland. Onder revalidatie schouderoperatie kan je meer lezen over de verschillende operaties. 

Een inklemming ik het schoudergewricht, een impingementsyndroom, is ook een klacht wat wij vaak zien. Dit kan heel vervelend zijn en helaas kan de revalidatie hiervan lang duren. 
Als je verder klikt op de verschillende pijnpatronen vind je wellicht een patroon die bij jou klacht past.

Ook myogene klachten, klachten aan de spieren van de schouder, komen heel veel voor. Vaak door een langdurige houding achter de computer. De spieren verkrampen dan en geven vervelende klachten. Herken jij deze klacht? Neem dan snel contact op, want bijvoorbeeld Dry-Needling zal goed kunnen helpen. Zit jou klachten patroon er niet bij, maar wil je toch door ons geholpen worden? Neem dan contact op, want wij kunnen meer behandelen dan alleen deze klachten.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱