5/5

Spierverrekking

Wat is een spierverrekking?

Een verrekking van de spier kan soms erg lijken op een spierscheur, echter het grote verschil is dat de spier zelf niet kapot is. Er is dus geen schade bij een verrekking.
Echter kan er wel pijn, zwelling en een bloeduitstorting zijn. Het bloed komt dan door een gescheurd bloedvat.

Oorzaken van een spierverrekking?

Er zijn mogelijke redenen waarom een spierverrekking sneller kan ontstaan.
Het onvoldoende uitvoeren van een warming-up voor een sportprestatie. Verkorte of stijve spieren door te lang passief te zitten op een dag. Te snel opbouwen van een sportactiviteit. Te weinig water, slaap of voedingsstoffen hebben. Vermoeidheid speelt een belangrijke rol in het niet optimaal aansturen van de spieren. Uitglijden op een veld of een ander trauma gedurende sport.

Behandeling van een spierverrekking

Onze fysiotherapeuten zijn uitermate geschikt om deze problematiek te constateren en te behandelen. Er wordt een behandelplan opgesteld die gericht is op stabiliteit training, coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht. Ook kan er gebruik gemaakt worden van massages en tape om de pijn te verlichten en de doorbloeding te stimuleren.
Door middel van uitdagende, steeds moeilijker wordende oefenprogramma’s, traint je jouw enkel steeds meer. Hierdoor wordt de enkel sterker en stabieler waardoor spier niet meer zo snel zal scheuren. Ook zal de pijn hierdoor verdwijnen, evenals het gevoel van instabiliteit.
Neem contact met ons op voor meer informatie over triggerpoint therapie of het maken van een afspraak in één van de praktijken van GetHealed in RotterdamCapelle aan den IJssel of Den Haag of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Spierverrekking?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Rollen voor Oekraïne
gethealed x oekraine

Koop een Foam Roller en wij maken het VOLLEDIGE BEDRAG over naar GIRO555 voor hulp aan Oekraïne.

De prijs bepaal je zelf met een minimum bedrag van €5,00 per roller.

Kan jij, je partner, de buurvrouw of iemand anders in je omgeving een Foam Roller gebruiken, kom langs bij onze praktijk op Rotterdam, Oostplein 500 of de Kompasstraat 38 in Capelle aan den IJssel en Rol mee voor Oekraïne!