5/5

BreathingCare

BreathingCare

De basis van BreathingCare is een specifieke ademhalingsmethode, namelijk deze van dr. Buteyko. De Buteyko methode is gericht op het optimaliseren of herstellen van een van de belangrijkste balansen in ons lichaam, namelijk de balans tussen koolzuurgas (Co2) en zuurstof (O2). Om zuurstof goed op te nemen in je lichaam hebben wij een bepaalde hoeveelheid koolzuurgas nodig. Onze ademhalingsspecialist leert jou hoe je jouw Co2 waardes hoog genoeg kan krijgen om zoveel als mogelijk O2 naar jouw lichaamscellen te krijgen. Zuurstof hebben wij nodig om onze lichaamscellen in staat te stellen om energie te produceren. Energie heb je weer nodig om nieuwe cellen te bouwen om zo jouw lichaam te laten ontwikkelen en herstellen. Energie tekort, vermoeid en futloos voelen, komt tegenwoordig vaak voor en dit kan er aan ten grondslag liggen. Uit onderzoek blijkt ook dat steeds meer mensen lagere koolzuurwaardes hebben waardoor zuurstof slecht tot de lichaamscel kan komen. Ook hoor je om je heen dat steeds meer mensen vermoeidheidsklachten hebben. Wil jij dus het heft in eigen handen nemen en deze waardes herstellen? Dan is deze training het middel daarvoor. Onze ademhalingsspecialisten hebben de Buteyko opleiding succesvol afgerond bij opleiders die door dr Buteyko zelf getraind zijn.

Waarom is dit zo belangrijk?

O2 staat aan de basis van het kunnen maken van energie in jouw lichaamscellen. Deze energie is nodig om de cel goed te laten functioneren en gezond te zijn. Wanneer de cel gezond is, functioneren jouw systemen uiteindelijk ook vele malen efficiënter. Vele aandoeningen als astma, allergieën, eczeem, chronische vermoeidheid, slecht herstel van inspanning, spierproblemen, burn-out klachten en nog meer dan 100 andere aandoening worden hiermee in verband gebracht. 

Binnen BreathingCare kan onze specialist de juiste oefeningen en de juist methode op jou als persoon aanpassen. Hierdoor kan het zijn dat onze specialist eerst start met een andere methodiek, om bijvoorbeeld eerst rust en ontspanning in je hoofd te creëeren. Minder continue gedachtes, meer rust in het denken, meer ontspanning in het lichaam. Hiervoor leert jouw specialist je een andere methodiek aan, om vervolgens over te stappen op de Buteyko methode.

Ademhaling is de belangrijkste functie van het lichaam om te kunnen functioneren. Wij kunnen niet langer dan 5 minuten zonder ademen, maar het lichaam kan veel langer zonder de eerstvolgende belangrijke stof, water. Dit geeft de essentie en prioriteit van ademen aan, echter staan wij nooit stil bij de kwaliteit van onze ademhaling. Daar kan jij verandering in aanbrengen door BreathingCare. 

Wat mag je verwachten?

 

Voor de buteyko methode zijn 5 sessies van een uur nodig. Afhankelijk van hoe snel jij het onder controle krijgt kunnen er meer of minder sessies nodig zijn. De kosten vallen onder onze dienst SustainableCare, wat inhoud 50 euro per half uur, 100 euro per uur. 
Bij groepstrainingen liggen de prijzen anders. Wil jij hier meer over weten, neem dan contact met ons op. 

Wat krijg je erbij? 
Je krijgt hierbij een cursusmap met alle informatie en oefeningen, zodat je het nog eens rustig kan doornemen. 
Daarnaast krijg je een audio fragment opgestuurd ter ondersteuning van je thuis training. 

Hulp nodig met BreathingCare?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱