5/5

RewireCare

RewireCare

Deze specialistische therapie richt zich op de neuroplasticiteit van het brein. Neuroplasticiteit betekent dat ons brein in staat is om continu zichzelf aan te passen. Dit werkt als volgt: Als wij wat leren, dan wordt er een nieuw netwerk van cellen in ons brein aangelegd. Elk netwerk staat voor iets wat je door de jaren heen geleerd hebt. Deze netwerken worden aangelegd, maar kunnen wij ook veranderen. Deze mogelijkheid tot veranderen en leren is de neuroplasticiteit van het brein. Welke leeftijd wij ook hebben, wij kunnen altijd gebruik maken van deze neuroplasticiteit, dus altijd iets nieuws leren en oude netwerken afleren. 

Wat je (onbewust) denkt heeft letterlijk invloed op de kwaliteit en doorbloeding van jouw spieren en bindweefsel. Ongelooflijk wellicht om te lezen, maar bij GetHealed zien wij dit vooral als een nieuwe potentie om je controle terug te geven over jouw herstelproces en gezondheid. Lees snel verder hoe dit in zijn werk gaat. 

Het brein

Alle aangelegde netwerken van cellen staan voor het uitvoeren van een specifieke functie, een gebeurtenis in je leven of andere herkenningen. Door deze koppelingen van netwerken ontstaan onze gedachtes, emoties, gedrag, fysiologische reacties in het lichaam, met als gevolg een lichamelijk gevoel en mogelijk gezondheid. 

Hierdoor is in feite het brein het orgaan wat de rest van het lichaam aanstuurt in de normale gang van zaken. Grotendeels liggen deze netwerken vast in ons onbewustzijn, wat inhoudt dat wij niet perse bewust ervaren welke netwerken actief zijn. Om een voorbeeld te noemen, men heeft tussen de 60 tot 70000 gedachtes per dag. Gelukkig zijn wij niet van alle gedachtes bewust. Dit komt omdat 90 tot 95% van de tijd wij onbewust handelen. Wat betekent dat in 95% van de tijd onze netwerken in ons onbewustzijn beslissen wat wij denken, doen en voelen. Slechts 5 a 10% van de dag zijn wij bewust over wat wij doen. Bij chronische pijn kan het zijn dat de actieve netwerken in het onbewustzijn zorgdragen voor negatieve gevoelens, emoties en hormoonbalansen. Het onbewuste brein kan jou voortdurend in de stressrespons houden als het daar aanleiding toe heeft vanuit het verleden. Dit heeft als gevolg dat de doorbloeding van spieren en organen vermindert, omdat dit in de stressrespons geen urgentie heeft. Hoe langer dit speelt, hoe meer last jij ervan kan krijgen.

De specialist

Bij RewireCare leg jij samen met de specialist bloot welke netwerken er continu actief zijn in het onbewustzijn en waarom. Het zijn namelijk de emotionele verbanden die de netwerken uit onze geschiedenis actief houden. Onze specialist leert jou deze netwerken te deactiveren en de positieve netwerken te activeren. Hierdoor krijg jij weer grip op wat je denkt, doet en voelt, precies zoals jij dat voor je ziet in jouw toekomst. 

 

De reset

Als je netwerken in jouw brein hebt die zorgdragen voor pijn en ongezondheid, dan kunnen wij toch ook patronen maken die zorgdragen voor plezier, blijdschap en gezondheid?

Met therapievormen als Oldpain2go en specifieke focus meditaties kan je samen met jouw specialist je neuroplasticiteit voor je laten werken, in plaats van tegen.
Ben jij klaar om te veranderen? Misschien ken je de uitspraak wel, als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg!
Dus om te veranderen kan je niet alles op dezelfde manier doen zoals je het altijd deed.

Wat kan je verwachten als je dit los wilt afnemen? 

RewireCare is onderdeel van SustainableCare. De intake bedraagt een uur en is 110 euro. Alle sessies daarna zijn meestal 1 uur, wat betekent dat de kosten 100 euro per consult is. 
Van deze consulten kan je een bedrag terugkrijgen van je zorgverzekeraar. Hoeveel dat is, dat is totaal afhankelijk van de voorwaarde van jouw verzekeraar en of je aanvullende behandelingen fysiotherapie hebt.

Hulp nodig met RewireCare?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱