5/5

Volg onze Voeding & Vasten Cursus

Volg onze Voeding & Vasten cursus

Hoe kan ik opnieuw in ketose raken als ik eruit ben geraakt? Dit kan worden bereikt door één of meerdere opruimdagen in te voeren, waarbij minder koolhydraten worden geconsumeerd dan voorheen en er meer beweging plaatsvindt. Hoe meer beweging, des te meer koolhydraten er worden verbrand. Soms kan het nuttig zijn om een extra opruimdag in te lassen, maar dit mag niet te gemakkelijk worden gebruikt en mag zeker niet worden gezien als een makkelijke oplossing voor veel feestjes. Het doel van de APK is om het lichaam langzaam maar zeker weer metabool flexibel te maken.

Het is ook belangrijk om een goede gewoonte te maken van het niet consumeren van koolhydraten in de avond, zelfs als men metabool flexibel is. Wanneer men op de bank zit, worden deze koolhydraten namelijk niet verbrand en worden ze opgeslagen als reservevet.

Wat levert dit jou op?

Tijdens deze cursus leer je opnieuw hoe voeding je kan ondersteunen om gezond te worden en te blijven. Het streven is om een duurzame relatie met voeding op te bouwen, niet alleen maar tijdelijke resultaten te behalen om vervolgens terug te vallen in oude gewoontes. Niemand wil een stressvolle relatie met voeding hebben, waarbij je constant denkt “dit mag ik niet eten” of “dit moet ik eten”.

Het primaire doel van voeding is om je lichaam van brandstof te voorzien en essentiële voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en goede bacteriën te leveren. Voeding kan ook dienen als een traktatie voor jezelf en kan bijdragen aan bijzondere momenten zoals feestjes, verjaardagen of uit eten gaan. Jij leert hoe je balans kunt vinden in dit alles en welke keuzes je moet maken om een gezonde balans te behouden. Zo kun je genieten van al het heerlijke eten zonder negatieve effecten zoals vermoeidheid, overgewicht, diabetes type 2, migraine, spanningshoofdpijn, enzovoort.

Word weer de baas over je voedingspatroon, je gewicht en eventuele klachten die door voeding worden veroorzaakt, en geniet weer van elke maaltijd of hapje zonder stress!

Wat kan jij verwachten van deze voedingscursus?

Training 1

Tijdens de eerste training worden er metingen verricht en leer je direct veel, zodat je meteen aan de slag kunt. Frans zal je vetpercentage, spiermassa, rustmetabolisme, vet rondom organen, BMI en gewicht meten. Daarnaast leer je over:

– Wat is jouw relatie met voeding.
– Wat macronutriënten zijn en hoe breng je deze in balans.
– Je leert het verschil en de gevolgen tussen natuurlijke en bewerkte voeding.
– Welk lichaamstype je hebt.
– Hoe je op de juiste manier met hydratatie (water drinken) moet omgaan.
– Wat houdt Vasten in.
– Waarom is Vasten, naast voeden, zo belangrijk.

Frans zal je de eerste stappen van het voeden en vasten leren d.m.v praktische handvatten afgestemd op jouw lichaamstype en de uitgevoerde metingen.

Training 2

In de tweede training, die plaatsvindt twee of drie weken na de eerste training, zal er opnieuw een meting worden uitgevoerd, vergelijkbaar met de eerste training. Daarna
bespreken we eventuele vragen die je hebt, jouw ervaringen en eventuele obstakels waar je tegenaan loopt. Mocht je tussendoor dringende vragen hebben, dan kun je deze altijd per e-mail stellen.

In deze training leer je over
– De positieve effecten van vasten.
– Wat insuline resistentie inhoud.
– Hoe je moet eten buiten het vasten.
– Wat de bijkomende effecten van vasten zijn
– Hoe moet je etiketten lezen van producten.

Training 3

Deze training begint met het wegen om de voortgang te beoordelen. Het vindt plaats ongeveer 2 tot 3 weken na de tweede training. Tijdens deze training zal Frans je leren waarom lichaamsbeweging zo belangrijk is, wanneer het beste moment is om te bewegen of te sporten, de rol van een goede nachtrust en voeding, evenals de relatie tussen ontspanning en voeding. Om je te helpen bij het bereiken van een betere ontspanning, zal Frans je ook de eerste stappen van meditatie aanleren in relatie tot ontspanning en lichaamsbewustzijn.

Training 4

Na 3 maanden, na de eerste training, vindt de 4e training plaats. De training begint met de metingen, gevolgd door een bespreking van alle ervaringen en eventuele obstakels waar je tegenaan loopt.

In deze training leer je over:

– Langdurige vasten
– Hoe kan je vasten specifieker inzette voor jouw individuele doelen.
– Hoe kan je vasten nog beter integreren in je levensstijl.
– Wanneer stop je met vasten en wanneer start je met vasten.

De training zal meer in detail worden afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Na deze training volgt er een langere periode waarin je het zelf gaat integreren en ervaren.

Training 5

Na 6 maanden, vanaf de eerste training, vindt de 4e training plaats. De training begint met de metingen, gevolgd door een bespreking van alle ervaringen en eventuele obstakels waar je tegenaan loopt. Samen met Frans ga je een fysieke training doen, zoals een krachttraining, om je grenzen te ontdekken. Als alternatief kan er ook gekozen worden voor een diepere meditatiesessie, afhankelijk van wat bij je past en wat je op dat moment nodig hebt. Mocht je toch weer een terugval hebben ervaren, dan is dat geen probleem. Samen met Frans zul je de triggers identificeren om te begrijpen wat je kunt doen om dit in de toekomst te voorkomen.

Training 6

Na 12 maanden, vanaf de eerste training, vindt de 4e training plaats. De training begint met de metingen, gevolgd door een bespreking van alle ervaringen en eventuele obstakels waar je tegenaan loopt. Samen met Frans kijk je of je erin geslaagd bent om je triggers onder controle te krijgen en of er mogelijk andere naar voren zijn gekomen. Vervolgens doe je samen met Frans een fysieke training, zoals een krachttraining, om je grenzen te ontdekken. Als alternatief kan er ook gekozen worden voor een diepere meditatiesessie, afhankelijk van wat bij je past en wat je op dat moment nodig hebt. De training wordt afgesloten met de laatste tips en tricks, en samen met Frans maak je een mooie visie voor de toekomst. Jullie bespreken hoe je je nieuwe inzichten en vaardigheden kunt blijven toepassen en welke stappen je kunt nemen om je gezondheidsdoelen te behouden en verder te ontwikkelen.

Meld je vandaag nog aan!

€650,- p.p.

Deels vergoeding mogelijk vanuit de zorgverzekering.

Locatie: Rotterdam
Individuele begeleiding van Frans
6 uur training van Frans
E-mail begeleiding voor vragen tussendoor.
Behoefte aan meer begeleiding? Dat is mogelijk, dan maakt Frans een plan op maat.

*Prijs kan afwijken als er met Frans een ander plan op maat afgesproken wordt.

Voor welk programma zou jij moeten kiezen?

3Care programma

3Care is een volledig uitgebalanceerd programma waarbij alle recepten, suplementen en begeleiding en metingen in het programma geïntegreerd is. Je ontvangt een map met alle recepten en er is heel duidelijk wanneer je wat moet doet. Je kiest voor 3Care als je behoefte hebt aan een voorgeschreven programma zodat je niet hoeft na te denken over recepten of planning. Waarbij je volledig begeleidt wordt door onze specialist. 3Care is een 28 daags APK programma om jezelf te resetten en kennis te geven over een nieuwe manier van jezelf voeden. Het doel: je lichaam weer leren om vetten te verbranden in plaats van suikers.

Vasten protocol

Je weet al wel het een en ander over voeding. Je wilt niet teveel veranderen aan je voeding, maar wel beter begrijpen welk keuzes er zijn. Je blijft hangen in het behalen van je streefgewicht of spiermassa opbouw. Het vasten protocol leert je over de verschillende energiestoffen van voeding en hoe deze tot elkaar verhouden. Het gaat dan om suikers (koolhydraten), vetten en eiwitten als de brandstoffen voor het lichaam. Ook bij het ‘’vasten’’ protocol leer je weer flexibel te worden in je vet en suiker verbranding. Zodat jij zelf keuzes kan maken wanneer jij wat wilt bereiken. Tijdens het protocol worden metingen gedaan, zoals bijvoorbeeld vetpercentage, gewicht, vet om de organen, je rust stofwisseling.

Wat is voeding-vasten?

Voeding vasten betekend: het tijdelijk onthouden van voedsel. Het vasten is een eeuwenoude praktijk die tegenwoordig steeds meer aandacht krijgt in de wereld van
gezondheid en voeding. Het concept van vasten voeding heeft te maken met het bewust reguleren van eetperiodes en vastenperiodes om verschillende gezondheidsvoordelen te behalen. Over de voordelen van het vasten leer je hier meer. Het vasten voeding kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, zoals periodiek vasten, waarbij je afwisselend periodes van eten en vasten hebt gedurende de dag of week. Een andere populaire vorm is het vasten voor langere periodes, bijvoorbeeld 24 uur of zelfs meerdere dagen.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan vasten voeding. Het kan helpen bij gewichtsbeheersing, doordat het de calorie-inname beperkt en het lichaam aanzet tot
vetverbranding. Daarnaast kan vasten voeding de insulinegevoeligheid verbeteren, wat gunstig is voor mensen met diabetes type 2. Het kan ook ontstekingen in het lichaam verminderen en de gezondheid van de hersenen bevorderen.

Het is belangrijk om voeding vasten op een verantwoorde manier te benaderen en te overleggen met Frans. Hij meet al je waardes waarop hij met jou een perfect vasten-plan
kan maken. Het is ook essentieel om tijdens eetperiodes gezonde en voedzame voeding te consumeren om ervoor te zorgen dat het lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Vasten voeding is geen one-size-fits-all benadering en de effecten kunnen per individu verschillen. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te experimenteren met verschillende vastenpatronen om te ontdekken wat het beste bij jou past. Om dit experimenteren op een verantwoorde manier te laten gebeuren kan je ons Voeding-Vasten programma doen. Dan leer je alles over het vasten en weet jij wanneer je welke periode inzet voor jou gezondheid.

Het Ketogeen diee

Wat is autofagie?

Cel autofagie en vasten zijn nauw met elkaar verbonden, aangezien vasten een krachtige
stimulans kan zijn voor het activeren van autofagie in onze cellen. Autofagie is een natuurlijk
proces waarbij cellen beschadigde of overbodige componenten recyclen en afbreken om
nieuwe cellulaire bouwstenen te genereren. Het is een essentiële functie voor het
handhaven van de gezondheid en het functioneren van onze cellen.

Tijdens het vasten worden de energiereserves in ons lichaam uitgeput en begint het
lichaam over te schakelen naar het verbranden van opgeslagen vetten voor energie. Dit
proces van vetverbranding en energie-uitputting activeert de autofagie in de cellen. Door
autofagie worden beschadigde eiwitten, organelresten en andere celcomponenten
afgebroken en gerecycled. Dit heeft verschillende voordelen voor onze gezondheid.
Autofagie kan bijdragen aan het vertragen van het verouderingsproces, omdat het helpt bij
het verwijderen van opgehoopte schadelijke stoffen in onze cellen. Het kan ook
ontstekingen verminderen en de cellulaire functie verbeteren. Bovendien kan autofagie een
rol spelen bij het voorkomen van bepaalde ziekten, waaronder neurodegeneratieve
aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Het is belangrijk op te merken dat vasten niet de enige manier is om autofagie te
stimuleren. Andere factoren zoals lichaamsbeweging, caloriebeperking en bepaalde
voedingsstoffen kunnen ook autofagie bevorderen. Het combineren van periodiek vasten
met een gezond en uitgebalanceerd dieet kan echter een krachtige strategie zijn om
autofagie te activeren en de gezondheid van onze cellen te bevorderen.
Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een zorgverlener voordat je begint met
periodiek vasten of andere interventies die autofagie beïnvloeden, vooral als je
gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt. Een professionele begeleiding kan je
helpen bij het bepalen van de juiste aanpak en het maximaliseren van de voordelen van cel
autofagie en vasten.

Wat is insuline resistentie?

Insuline speelt een essentiële rol in het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het
handhaven van een gezond metabolisme in het menselijk lichaam. Het is een hormoon dat
wordt geproduceerd door de alvleesklier en helpt bij het transporteren van glucose uit het
bloed naar de lichaamscellen, waar het als energiebron wordt gebruikt. Insuline fungeert
als een “sleutel” die de cellen in staat stelt glucose op te nemen.

Insuline resistentie is een aandoening waarbij de lichaamscellen minder responsief worden
voor de effecten van insuline. Dit betekent dat de cellen moeite hebben om glucose uit het
bloed op te nemen, waardoor de bloedsuikerspiegel stijgt. Om dit te compenseren,
produceert de alvleesklier meer insuline, wat kan leiden tot een teveel aan insuline in het
bloed. Insuline resistentie wordt vaak geassocieerd met andere gezondheidsproblemen, zoals obesitas, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes type 2, migraine, spanningshoofdpijn, chronische vermoeidheid, depressieve gevoelens.

De exacte oorzaken van insuline resistentie zijn nog niet volledig begrepen, maar het wordt
verondersteld dat genetische aanleg, overmatige consumptie van geraffineerde
koolhydraten en vetten, sedentaire levensstijl, te weinig bewegen ten opzichte van
voedingsinname en overgewicht bijdragen aan de ontwikkeling ervan. Wanneer insuline
resistentie optreedt, worden de cellen minder efficiënt in het verwerken van glucose, wat
kan leiden tot hyperglycemie (verhoogde bloedsuikerspiegel) en uiteindelijk tot diabetes
type 2.

Insuline resistentie heeft verschillende gevolgen voor het lichaam. Ten eerste kan het leiden
tot een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2, aangezien de alvleesklier
steeds meer insuline moet produceren om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Ten tweede kan insuline resistentie leiden tot ontstekingen in het lichaam, omdat overtollige
glucose en insuline in het bloed schade kunnen veroorzaken aan bloedvaten en weefsels.
Dit kan op zijn beurt het risico op hartaandoeningen, beroertes en andere cardiovasculaire
problemen verhogen.

Behandeling van insuline resistentie richt zich meestal op het aanpassen van de levensstijl.
Met onze holistische aanpak herstel jij weer de balans in je lichaam als het gaat om voeding,
gewicht, energie en insuline resistentie / diabetes type 2.
Het begrijpen van de rol van insuline en insuline resistentie is van cruciaal belang voor het
behoud van een gezond metabolisme en het voorkomen van complicaties zoals diabetes
type 2. Door middel van een gezonde levensstijl en medische begeleiding kunnen mensen
met insuline resistentie hun bloedsuikerspiegel onder controle houden en hun algehele
gezondheid verbeteren.

Meld je vandaag nog aan!

€650,- p.p.

Deels vergoeding mogelijk vanuit de zorgverzekering.

Locatie: Rotterdam
Individuele begeleiding van Frans
6 uur training van Frans
E-mail begeleiding voor vragen tussendoor.
Behoefte aan meer begeleiding? Dat is mogelijk, dan maakt Frans een plan op maat.

*Prijs kan afwijken als er met Frans een ander plan op maat afgesproken wordt.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱