5/5

Medical taping

Nabehandeling van blessures: medical taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om jouw spieren en het omliggende bindweefsel te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging van de spieren en gewrichten te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties, blauwplekken en bij de behandeling van klachten door overbelasting.
Ook kan het goed ondersteunen in het bewegen van een gewricht, of meer stabiliteit geven aan een gewricht als deze dit nodig heeft.
Onze fysiotherapeuten zetten het ook in om je te ondersteunen in jouw houding. Hierdoor zal je bijvoorbeeld minder snel met je schouders naar voren komen te zitten achter de computer. Ook het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij hoofdpijn of lagerugpijn. Medical taping is daarmee een aanvullende en ondersteunende behandeling op andere behandelingen.
De tape die wordt op een speciale manier aangebracht door onze fysiotherapeuten en zijn daar in getraind.

Achtergrond van medical taping

Spieren zij niet alleen belangrijk voor de beweging, maar de spieren spelen ook een rol in circulatie van bloed en lymfevocht. Ook kunnen spieren ingezet worden om de temperatuur van het lichaam te beïnvloeden. Als spieren niet goed functioneren kan dat dus vele klachten en aandoeningen veroorzaken.
Bij GetHealed gebruiken wij de tape van CureTape. Dit is een elastische tape die hierdoor op meerdere manieren qua rek op de huid aangebracht kan worden. Deze tape kan nat worden zonder zijn functionaliteit te verliezen en heeft een anti-allergische lijmlaag. De tape kun je daardoor probleemloos enkele dagen op het lichaam laten zitten. Hierdoor kan het effect van de behandeling langer aanwezig blijven dan zonder het gebruik van tape.

Wanneer is medical taping geschikt?

Medical taping kan goed gebruikt worden door fysiotherapeuten die hiervoor de cursus gedaan hebben. Onze fysiotherapeuten bij GetHealed zijn hierin getraind. Het is een goede manier om slappe spieren op spanning te brengen en overspannen spieren de nodige rust te geven. Bij sportblessures waarbij vochtophoping of ontstekingen optreed kan tapen verlichting bieden. Medical taping is aan te raden bij klachten zoals spierblessures en verbeteren spierfunctie, vermindering van ontstekingen en vochtophopingen, correctie van lichaamshoudingen, ondersteuning in stabiliteit van gewrichten, behandeling van spierblessures, verminderen van pijn en spierdysfunctie.

Hoe gebruikt GetHealed Medical tape tijdens de behandeling?

Medical tape wordt puur ter ondersteuning van de behandeling gebruikt. Het is geen op zichzelf staande behandeling. Het is heel goed om deze technieken te combineren na bijvoorbeeld dry-needling, triggerpointtherapie, bindweefseltherapie en myofasciale release therapie.

Hulp nodig met Medical taping?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱