5/5

Bindweefseltherapie

Heb jij bepaalde klachten waar je mee blijft tobben? Dan kan bindweefseltherapie uitkomst bieden. Door de juiste zone bij jou te stimuleren kunnen jouw klachten verdwijnen of verminderen.

Waarvoor helpen bindweefseltherapie?

Bindweefseltherapie hebben een positief effect op verschillende klachten zoals hoofdpijn en migraine, buik en borstkas aandoeningen, maag- en darmaandoeningen, doorbloedingsstoornissen, chronische verkoudheid, gewrichtsproblemen en slapeloosheid. Ook kan je bindweefselmassages laten doen voor huidaandoeningen zoals een verslapte of slecht doorbloede huid en littekenweefsel.

Hoe passen wij bindweefseltherapie toe?

GetHealed begint niet zomaar met de bindweefseltherapie. Het is namelijk belangrijk dat onze fysiotherapeut eerst jouw lichamelijke conditie, mentale welbevinden, eventueel medicijngebruik en voedingsstandaard bespreken. Al deze elementen hebben invloed op je behandeling. Aan de hand van het onderzoek zal de fysiotherapeut de behandelmethode bepalen. Er zijn namelijk verschillende vormen van bindweefseltherapie. Bij de oppervlakkige techniek manipuleert de fysiotherapeut heel voorzichtig door middel van lichte strijkingen met de vingertoppen. Een andere techniek is het rollen van huidplooien, om zo de bindweefsels los te maken van de onderlaag. Dit kan pijnlijk zijn. Bij de derde techniek trekt de fysiotherapeut met de vingertoppen sporen in de huidplooien. Ook dit kan scherp en snijdend aanvoelen.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is de laag die zich tussen de huid en de spieren bevindt. Bindweefsel heeft een steunende, verzorgende en verbindende functie binnen het lichaam. Het beschermt de organen en bepaalt tevens hun vorm. Bloedvaten worden via het bindweefsel naar hun organen geleid. Het lichaam is opgedeeld in een soort van zones. Alle inwendige organen en andere delen van het lichaam hebben een projectiegebied op het bindweefselvlak onder de huid. De zenuwen die ervoor zorgen dat onze organen werken, lopen door de wervelkolom. Vanuit de wervelkolom ontspringen ze via de wervels naar verschillende delen of organen in het lichaam.

Klachten door verkleving bindweefsel

Klachten in het hele lichaam kunnen ontstaan door een verkleving in het bindweefsel. Een voorbeeld: De zenuw die de maag aanstuurt, komt halverwege de rug vanuit het ruggenmerg. Wanneer je maagklachten hebt, is dat op deze plek, halverwege de rug, voelbaar. Op deze plek is een verhoogde spanning voelbaar en de huid kan minder goed verschoven worden. Wanneer je deze zone door ons laat behandelen met bindweefseltherapie, kunnen ook je maagklachten verminderen. Zo heeft elk orgaan een gebied of zone op de rug.
Wil je een afspraak maken of meer informatie over bindweefselmassages? Of meer informatie over andere behandelmethodes?

Neem direct contact met ons op. Bezoek GetHealed in Rotterdam of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Bindweefseltherapie?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱