5/5

Chronische lage rugpijn

Wat is chronische lagerugpijn?

Wanneer rugklachten langer dan 3 maanden aanhouden, wordt gesproken van chronische lage rugpijn klachten. De klacht gaat dan niet zomaar over en het lijkt als het ware een eigen leven te gaan leiden. De eigenlijke oorzaak van de lage rugpijn, bijvoorbeeld overbelasten, is dan al verdwenen, maar de klachten blijven bestaan. We spreken dan van aspecifieke lage rugklachten die zijn voortgekomen uit bijvoorbeeld houding, overbelasting, te weinig belasting, beperkte basisconditie, spanning/stress, verkeerde voedingspatronen en verkeerde ademhalingstechnieken. Deze factoren kunnen tevens een rol spelen bij het niet herstellen van de klachten.

Oorzaak chronische lage rugpijn vaak onduidelijk

Niet bij iedere lage rugpijn wordt gesproken van chronische lage rugpijn. Van de mensen die acute lage rugpijn krijgen, is bij de helft de pijn binnen een week weer over en bij 95% is die pijn binnen 3 maanden weer voorbij. Slechts bij een klein deel van deze mensen is een specifieke oorzaak aan te wijzen voor de pijn. Een hernia bijvoorbeeld. Bij ruim 95% is deze oorzaak onduidelijk. We spreken dan van aspecifieke lage rugklachten. Bij aspecifieke klachten zijn er vaak wel slijtageverschijnselen zichtbaar op röntgenfoto’s, een CT-scan of een MRI-scan. Toch worden deze afwijkingen niet tot de specifieke oorzaken gerekend. Er zijn namelijk veel mensen die deze afwijkingen hebben, maar geen rugpijn hebben.
Wanneer rugklachten langer dan 3 maanden aanhouden, wordt gesproken van chronische lage rugklachten.

Behandelen van chronische lage rugpijn

Veel behandelaars tasten in het duister wanneer het gaat over het behandelen van chronische lage rugpijn. Vaak worden mensen met chronische pijnklachten afgescheept met ‘u zult ermee moeten leren leven’. Bij GetHealed kunnen wij deze uitspraak niet verkroppen.
Er zijn twee mogelijkheden waar je voor kan kiezen. Je kan kiezen voor onze fysiotherapeut die volgens de PhysioCare dienst werkt, of je gaat voor ons volledige protocol van drie maanden. Met SustainableCare worden alle mogelijke therapeutische oplossingen in de juiste volgorde aan jou geleerd. Lees meer over de therapie door op SustainableCare te drukken. Met deze dienst pak je jouw chronische lagerugpijn op een duurzame manier aan.

Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak in één van de praktijken van GetHealed in Rotterdam, Capelle aan den IJssel of Den Haag of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Chronische lage rugpijn?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Rollen voor Oekraïne
gethealed x oekraine

Koop een Foam Roller en wij maken het VOLLEDIGE BEDRAG over naar GIRO555 voor hulp aan Oekraïne.

De prijs bepaal je zelf met een minimum bedrag van €5,00 per roller.

Kan jij, je partner, de buurvrouw of iemand anders in je omgeving een Foam Roller gebruiken, kom langs bij onze praktijk op Rotterdam, Oostplein 500 of de Kompasstraat 38 in Capelle aan den IJssel en Rol mee voor Oekraïne!