5/5

Slijmbeursontsteking of peesontsteking

Slijmbeursontsteking of peesontsteking

Het schoudergewricht is een zeer beweeglijk gewricht, dat vele kanten op kan bewegen. Het verbind onze arm met de romp. Om het gewricht te ondersteunen en te helpen bij de bewegingen, lopen langs het schoudergewricht veel spieren en pezen. Wanneer u last heeft van een ontsteking aan deze spieren of pezen, spreken we van een slijmbeursontsteking of peesontsteking. Een slijmbeursontsteking of peesontsteking kan vele oorzaken hebben, maar komt veelal voort uit overbelasting.

Wat is het verschil tussen een slijmbeursontsteking of peesontsteking

Een slijmbeurs is een met vocht gevuld kussentje dat tussen de pees en het onderliggende bot zit. Het zorgt ervoor dat de pees zonder wrijving kan bewegen. Het is vaak moeilijk om een peesontsteking te onderscheiden van een slijmbeursontsteking. Beide ontstaan meestal acuut en geven heftige pijn. Maar met een echo is het verschil wel te zien. Dit is va belangvoor de behandeling omdat een slijmbeursontsteking, in tegenstelling tot een peesontsteking, wel goed kan reageren op een injectie of tabletten met ontstekingsremmers.

 

Wat te doen bij een slijmbeursontsteking of peesontsteking?

In vaktermen worden de klachten van een slijmbeursontsteking of peesontsteking vaak aangeduid als impingement (een pijnlijke beklemming van pees of slijmbeurs). Het is goed om enkele dagen rust te nemen, maar daarna met het pijnlijke gewricht te oefenen. Mocht na een week blijken dat de pijn niet afneemt, dan is rust alleen niet voldoende. De oorzaak van de overbelasting is dan niet van tijdelijke aard.

 

Behandeling van een slijmbeursontsteking of peesontsteking

Onze fysiotherapeuten bepalen na onderzoek wat de oorzaak van uw schouderpijn is. Zo kunnen we goed bepalen wat de beste behandeling is voor uw klachten.
Neem contact met ons op voor meer informatie over triggerpoint therapie of het maken van een afspraak in één van de praktijken van GetHealed in Rotterdam, Capelle aan den IJssel of Den Haag of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Slijmbeursontsteking of peesontsteking?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Rollen voor Oekraïne
gethealed x oekraine

Koop een Foam Roller en wij maken het VOLLEDIGE BEDRAG over naar GIRO555 voor hulp aan Oekraïne.

De prijs bepaal je zelf met een minimum bedrag van €5,00 per roller.

Kan jij, je partner, de buurvrouw of iemand anders in je omgeving een Foam Roller gebruiken, kom langs bij onze praktijk op Rotterdam, Oostplein 500 of de Kompasstraat 38 in Capelle aan den IJssel en Rol mee voor Oekraïne!