5/5

Armklachten

Heeft u last van armklachten? GetHealed helpt u af van alle soorten armklachten.

Achtergrond armklachten

Uw arm maakt deel uit van een verbinding. Uw nek, arm en schouder komen samen en worden verbonden via gewrichten, spieren en zenuwen. Deze drie lichaamsdelen belast u veelvoudig tijdens de dagelijkse bezigheden. Niet alleen met werken, maar ook met sporten. Klachten in dit gebied komen daarom vaak voor. In veel gevallen is er dan ook geen sprake van klachten in een van de drie lichaamsdelen, maar er is overlap. Klachten van de nek trekken door naar uw schouder en/of arm en vice versa.
Veel klachten aan de armen ontstaan door overbelasting. Eén van de meest bekende armblessures is de tennisarm of tenniselleboog. Maar ook de golfersarm (of golferselleboog) is een vervelende kwaal die de dagelijkse bezigheden ernstig kan verstoren.

Armklachten aan de elleboog

Het gewricht dat uw onderarm en bovenarm met elkaar verbindt, is de elleboog. Pijn rond de elleboog ontstaat meestal door overbelasting van de spieren van de onderarm. Een tennisarm of tenniselleboog wordt bijvoorbeeld vaak veroorzaakt door computerwerkzaamheden. Hierbij worden de strekkers van de pols lange tijd achtereenvolgens aangespannen, waardoor er een overbelasting ontstaat. Dit kan ertoe leiden dat er in de spieren knopen (triggerpoints) ontstaan. De golfelleboog is een soortgelijke aandoening waarbij juist uw pols- en vingerbuigers geïrriteerd zijn. Hierbij zit de pijn aan de binnenzijde van de elleboog. Deze blessure is zeldzamer en komt veel minder voor dan de tenniselleboog.

Armklachten soorten

Als je verder klikt op de verschillende pijnpatronen vind je wellicht een patroon die bij jou klacht past.
De tenniselleboog is een nekklacht waarbij de gewrichtjes van de nek betrokken zijn. Deze kunnen vast komen te zitten waardoor je minder goed kan draaien en bewegen, ook is dat pijnlijk.
De golferselleboog is de nekpijn die vooral met de spieren te maken hebben. Dit kan flink veel pijn doen en geeft ook bewegingsbeperkingen in de nek.
De myogene klachten kenmerkt zich door stijfheid en pijn in de onderarm regio. Deze staat niet uitgewerkt, maar is voornamelijk spier gerelateerd. Dus herken je dat? Lees dan daar verder.

Zit jou klachten patroon er niet bij, maar wil je toch door ons geholpen worden? Neem dan contact op, want wij kunnen meer behandelen dan alleen deze klachten.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱