5/5

Revalidatie schouderoperatie

Welke schouderoperaties zijn er?

Er zijn vele schouderoperaties waarbij uiteindelijk de fysiotherapeut nodig is om het herstel te begeleiden. Dit zijn de meest voorkomende schouderoperaties die wij in de praktijk zien.

Schouderprothese

Hierbij heeft de orthopeed jouw eigen schouderkop of kom vervangen voor een
kunst kop of kom.

RotatorCuff repair

Hierbij is er een van de spieren die zorgdragen voor de stabiliteit van de
schouder gescheurd. Vervolgens is deze weer gehecht door de orthopeed.

Frozen shoulder

De orthopeed heeft middels een operatie het kapsel van de schouder verruimt, waardoor de schouder weer zijn bewegingsvrijheid krijgt.

Fracturen

Na botbreuken die wel of niet operatief gezet worden, dient er weer gerevalideerd te
worden.

Wat mag jij verwachten?

GetHealed raad aan om, wanneer dit mogelijk is, voorafgaand aan de operatie al een eerste afspraak te maken. Hierin kan de fysiotherapeut jou alvast vertellen wat jij mag verwachten na de operatie. Je hoort welke behandelingen er toegepast gaan worden en wat het behandelplan wordt. Dit kan je rust geven in jouw verwachting van na de operatie.

Als je een schouderoperatie moet ondergaan, is dat een ingrijpende ingreep. Realiseer je goed dat bij praktisch alle schouderoperaties jouw arm gedurende een aantal weken niet goed bruikbaar is. Je kunt bijvoorbeeld niet autorijden, fietsen of enkele dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Maar ook simpele handelingen als aankleden of naar het toilet gaan kunnen behoorlijk moeilijk zijn. Onze fysiotherapeut helpt jou na een schouderoperatie weer zo snel mogelijk alles te kunnen doen. Daarnaast zal onze fysiotherapeut jou allemaal waardevolle tips geven over hoe jij het beste om kan gaan met dagelijkse activiteiten. Jij zal ervaren hoe het is om immobiel te zijn met jouw schouder. Dit kan confronterend zijn, maar gelukkig zijn wij er voor jou om je zo goed mogelijk te helpen. Je hoeft jouw vragen niet op te sparen tot je een nieuwe afspraak hebt, want je mag ons altijd mailen of bellen met jouw vragen.

Behandeling na een schouderoperatie

Na een schouderoperatie is begeleiding van essentieel belang om tot een goed eindresultaat te komen. Het is heel belangrijk dat onze fysiotherapeut op de hoogte is van welke operatietechniek er is toegepast. Hierdoor kunnen wij het behandelplan op maat voor je maken. De revalidatie past perfect binnen onze dienst PhysioCare. Klik gerust verder om meer te weten te komen over deze dienst van GetHealed.

Neem direct contact met ons op. Bezoek GetHealed in Rotterdam of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Revalidatie schouderoperatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱