5/5

Enkel instabiliteit

Wat is enkel instabiliteit?

Enkel instabiliteit kan veroorzaakt worden door 2 factoren. Factor 1 is dat de spieren niet sterk genoeg zijn om de krachten, die op de enkel komen tijdens bewegen, goed begeleiden. Hierdoor voelt de enkel instabiel aan wanneer je sport, wandelt, springt of op je linker of rechter been moet staan.

Ook kan er instabiliteit ontstaan wanneer kapsels en de banden van jouw enkelgewricht te ver opgerekt of afgescheurd zijn geweest na een inversietrauma.
Hierdoor is de enkel ook instabieler. Het nadeel van een instabiele enkel is dat de pijn en een belemmerend gevoel kan ervaren tijdens het sporten of bewegen. Ook is er een mogelijkheid dat je steeds vaker en sneller door je enkel zwikt.

Oorzaken van enkelinstabiliteit?

Naast spieraandoeningen is een van de grooste oorzaken van instabiliteit eerdere enkelverzwikkingen. Hoe vaker je door de enkel zwikt, hoe minder stug alle kapsels en banden zijn van jouw gewricht. Hierdoor is de enkel minder stabiel.
Eerder spierscheuringen van de enkel of het onderbeen kunnen ook zorgdragen voor een kracht en coördinatie verlies van de spieren. Door dit verlies kan de enkel moeilijk meer alle krachten goed opvangen waardoor er irritatie, ontsteking en pijn kan optreden.

Behandeling van enkelinstabiliteit?

Onze fysiotherapeuten zijn uitermate geschikt om deze problematiek te constateren en te behandelen. Er wordt een behandelplan opgesteld die gericht is op stabiliteit training, coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht.
Door middel van uitdagende, steeds moeilijker wordende oefenprogramma’s, train je jou enkel steeds meer. Hierdoor wordt de enkel sterker en stabieler waardoor je niet meer zo snel door de enkel zal zwikken. Ook zal de pijn hierdoor verdwijnen, evenals het gevoel van instabiliteit.

Neem direct contact met ons op. Bezoek GetHealed in Rotterdam of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Enkel instabiliteit?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱