5/5

Nekklachten

Achtergrond nekklachten


Nekklachten komen in Nederland heel veel voor. Er zijn verschillende oorzaken waardoor nekklachten kunnen ontstaan. Soms ontstaan nekklachten heel acuut, bijvoorbeeld door een ongecontroleerde beweging of een ongeluk. 
Nekklachten kunnen heel heftig en pijnlijk aanvoelen, zonder dat de oorzaak heel ernstig is. Spieren, gewrichten, kapsel en de tussenwervelschijf kunnen zorgdragen voor deze klachten. Onze fysiotherapeuten kunnen goed onderscheidt maken tussen welke van de oorzaken jou klachten geeft.

Je kan merken dat je minder goed je nek kan draaien en kan buigen, ook kan dit pijnlijk zijn. Dan is het tijd om contact op te nemen.

Nekklachten bij GetHealed

Bij GetHealed gebruiken wij onze dienst physiocare voor het behandelen van deze klachten. Al onze fysiotherapeuten zijn in staat deze klachten te behandelen. Er zijn verschillende behandelvormen die wij kunnen inzetten, voorbeelden hiervan zijn:

  • Dry Needling
  • Medical Taping
  • Bindweefseltherapie
  • Triggerpointtherapie
  • Oefenen en sturen

Mobiliseren van de nekgewrichtenWil je jou nekklachten door ons laten behandelen? Maak dan een afspraak voor onze dienst PhysioCare.

Nekklacht soorten

Als je verder klikt op de verschillende pijnpatronen vind je wellicht een patroon die bij jou klacht past.

De facetblokkade is een nekklacht waarbij de gewrichtjes van de nek betrokken zijn. Deze kunnen vast komen te zitten waardoor je minder goed kan draaien en bewegen, ook is dat pijnlijk.

De myogene nekpijn is de nekpijn die vooral met de spieren te maken hebben. Dit kan flink veel pijn doen en geeft ook bewegingsbeperkingen in de nek.

De cervicogene radiculopathie kenmerkt zich door wat uitstraling naar de armen toe. Dus herken je dat? Lees dan daar verder.

Zit jou klachten patroon er niet bij, maar wil je toch door ons geholpen worden? Neem dan contact op, want wij kunnen meer behandelen dan alleen deze klachten.

Welkom in de wereld van GetHealed!

De wereld waar jouw gezondheid onze passie is. Wil jij weer de baas worden over jouw (chronische) klachten?
Wij staan voor je klaar. 🌱🌱