5/5

Impingement syndroom

Wat is een impingement syndroom?

Het schoudergewricht is een zeer beweeglijk gewricht, dat vele kanten op kan bewegen. Het verbind onze arm met de romp. Om het gewricht te ondersteunen en te helpen bij de bewegingen, lopen langs het schoudergewricht veel spieren en pezen. Wanneer je last hebt van een ontsteking aan deze spieren of pezen, spreken we van een slijmbeursontsteking of peesontsteking. Een slijmbeursontsteking of peesontsteking kan vele oorzaken hebben, maar komt veelal voort uit overbelasting. Deze twee vallen onder de noemer, impingement syndroom.

Wat is het verschil tussen een slijmbeursontsteking of peesontsteking

Een slijmbeurs is een met vocht gevuld kussentje dat tussen de pees en het onderliggende bot zit. Het zorgt ervoor dat de pees zonder wrijving kan bewegen. Het is vaak moeilijk om een peesontsteking te onderscheiden van een slijmbeursontsteking. Beide ontstaan meestal acuut en geven heftige pijn. Bij een peesontsteking is de pees van de supraspinatus of de infraspinatus geïrriteerd of ontstoken waardoor er een bewegingsbeperking en pijn in de schouder optreedt.

Behandeling van een slijmbeursontsteking of peesontsteking

Frans is onze specialist als het komt op het behandelen van schouderklachten. Het is goed om samen met onze fysiotherapeut af te stemmen wat de balans tussen rust en activiteit moet zijn. Vervolgens zal onze fysiotherapeut vertellen wat het behandelplan wordt om zo snel als mogelijk weer pijnvrij te kunnen bewegen en belasten. Onze fysiotherapeuten bepalen na onderzoek wat de oorzaak van de schouderpijn is. Zo kunnen we goed bepalen wat de beste behandeling is voor je klachten. Deze behandeling past perfect binnen onze dienst PhysioCare. Klik gerust verder om meer te weten te komen over deze dienst van GetHealed.

Neem contact met ons op voor meer informatie over triggerpoint therapie of het maken van een afspraak in één van de praktijken van GetHealed in Rotterdam, Capelle aan den IJssel of Den Haag of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Impingement syndroom?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welkom bij onze nieuwe website!

PhysioCare Nederland is vanaf heden GetHealed! 🎉

Heb jij pijn en heb je alles al geprobeerd? Ben je al diverse behandelingen verder, zonder duurzaam resultaat, en zegt de huisarts dat je maar met de pijn moet leren leven? GetHealed gelooft in het zelfhelende vermogen van het lichaam en helpt je om oude patronen te doorbreken en jezelf voorgoed te verlossen van pijn.