5/5

Spierkneuzing

Wat is een spierkneuzing?

Bij een spierkneuzing is er sprake van en ontstekingsreactie binnen in de spier zelf. Heel duidelijk voor een spierkneuzing is dat er een impact van buiten het lichaam op het lichaam zelf komt.
Een duidelijk voorbeeld van een spierkneuzing is het ijsbeentje tijdens bijvoorbeeld voetbal.
Een ander persoon komt met zijn knie op het dijbeen van een ander persoon waardoor er een kneuzing ontstaat. Hierdoor kan er een blauwe plek ontstaan, zwelling en pijn. De pijn komt vooral doordat de spier van binnenuit opzwelt en daardoor tegen de vliezen van de spieren drukken. Het gevolg is dat iemand slechter ter been is.

Oorzaken van een spierkneuzing?

De oorzaak is dus een impact van buitenaf op je lichaam. Denk hierbij aan het vallen op de grond, het stoten ergens tegenaan, het krijgen van een trap of stoot van een ander persoon.
Wanneer de impact hard genoeg is zal er een kneuzing ontstaan.

Behandeling van een spierkneuzing

Onze fysiotherapeuten zijn uitermate geschikt om deze problematiek te constateren en te behandelen. Er wordt een behandelplan opgesteld die gericht om de beweging en de kracht weer terug te krijgen in de spier. Ook wordt er gebruik gemaakt van massages en tape om de pijn te verlichten en de doorbloeding te stimuleren wat het herstel bevorderd.
Door middel van uitdagende, steeds moeilijker wordende oefenprogramma’s, traint je jouw enkel steeds meer. Hierdoor wordt de enkel sterker en stabieler waardoor spier niet meer zo snel zal scheuren. Ook zal de pijn hierdoor verdwijnen, evenals het gevoel van instabiliteit.
Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak in één van de praktijken van GetHealed in Rotterdam, Capelle aan den IJssel of Den Haag of bel naar 010 458 57 02.

Hulp nodig met Spierkneuzing?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welkom bij onze nieuwe website!

PhysioCare Nederland is vanaf heden GetHealed! 🎉

Heb jij pijn en heb je alles al geprobeerd? Ben je al diverse behandelingen verder, zonder duurzaam resultaat, en zegt de huisarts dat je maar met de pijn moet leren leven? GetHealed gelooft in het zelfhelende vermogen van het lichaam en helpt je om oude patronen te doorbreken en jezelf voorgoed te verlossen van pijn.